Willem Holtrop

Willem Holtrop is een 30-jarige kunstenaar uit Ermelo. Hij is de tekenaar van de prent op de achterkant van het T-shirt. Zijn werken kenmerken zich door een spanning tussen het vertellen van een verhaal en een gebrek aan informatie, waardoor de kijker even moet stilstaan, reflecteren en interpreteren wat er op het doek staat.

Hier vertelt hij wat hij belangrijk vindt aan dit project:

“Tijdens mijn studieperiode bij master of artistic research aan de Hoge School van de Kunsten Utrecht en daarna de master of painting bij het Frank Mohr instituut kwam ik in aanraking met kunstenaars die van over de hele wereld kwamen. Ik hoefde de wereld niet meer in, de wereld was als naar mij gekomen. Mensen verplaatsen zich in dit geval natuurlijk uit vrije wil. Echter worden mensen ook tegen hun wil verplaatst en uitgebuit. Laten we ervoor waken dat een geschiedenis van uitbuiting en onderdrukking zich weer herhaalt. Denk daarbij aan gedwongen arbeidsmigratie of culturele normen die worden toegeëigend en aangepast, zonder respect voor de oorspronkelijke tradities. Door onze lokale historie zichtbaar te maken in beelden en gesprekken laten we anderen hopelijk zien wat is geweest, en wat nooit meer mag gebeuren. Laat ons kolonialisme en slavernij niet vergeten.”

We willen Willem heel erg bedanken voor de prent. Meer weten waar Willem zoal mee bezig is? Volg hem op Instagram op @willemholtrop of bekijk meer van zijn werk op z'n site willemholtrop.nl

WhatsApp Image 2021-01-28 at 19.29.32